blog: opening huis van de wijk


Op 26 november opende de Haagse wethouder Karsten Klein het ‘huis van de wijk’ van Evita Zorg. Geheel op eigen initiatief heeft Evita hier een ruimte voor de buurt gecreëerd waar wijkbewoners en mantelzorgsters welkom zijn voor activiteiten. Hiermee geeft Evita uiting aan de veranderingen in de zorg en openen zij een plek waarmee participatie echt kan worden ingevuld.

Bouwheren verzorgde bij dit project het architectonisch ontwerp en projectmanagement. Om de huidige open en strak afgewerkte begane grond te verkrijgen werden twee panden doorgebroken, toiletten verplaatst en een nieuwe keuken, vloer en electra aangelegd. Hiermee is een open, flexibele en sfeervolle ruimte ontstaan, voor een inspiratievol gebruik door Evita en wijkbewoners.

Wethouder Klein feliciteerde tijdens de opening Evita Zorg met dit initiatief en noemde het “een bijzonder en waardevol Haags particulier initiatief dat past bij de huidige tijd”. Eén van de buurtbewoners noemt Evita Lokaal een fantastisch initiatief tegen eenzaamheid: “dit soort plekken zouden er meer moeten komen in de stad! Ik zal hier vaak te vinden zijn.”